Hoppa till innehåll

Fairmont Hotel

  • Resa

Jag har bott på ett väldigt trevligt hotell här i Dallas, så jag tänkte dela med mig lite av mina tankar om det!

Hotellet jag bodde på heter Fairmont Hotel och ligger lite längre bort från Dallas Convention Center jämfört med de andra konferensanknutna hotellen. Det gjorde inte så mycket, eftersom det gick skyttelbussar mellan hotellet och konferenscentret alla konferensdagar.

Jag hade bokat mitt rum genom konferenssiten i samband med att jag anmälde mig till konferensen och jag fick ett väldigt bra rum på en våning som erbjuder gratis uppkoppling (WiFi). Jag bodde på 19:e våningen (högst upp i hela byggnaden) i något som kallas för North Tower och Fairmont Gold-våningarna. Rummet har en ok utsikt (det finns inte så mycket att se) och innehåller vad man kan förvänta sig. TVn var mestadels avslagen eftersom gratiskanalerna är begränsade i antal och det enda de verkar kunna prata om i amerikansk TV (FOX) just nu är det försvunna Malaysia Airlines-flygplanet. Mestadels är det spekuleringar och kritik mot det pågående sökarbetetet. Det är jobbigt att lyssna på, för alla vet såklart bättre än de som faktiskt gör något. Jag borde inte vara förvånad, för det är stilen som FOX oftast kör…

Jag har inte sådär jättemycket att säga om hotellrummet. Första kvällen försökte jag ringa ner till receptionen för att fråga en sak, men jag lyckades inte hitta information om vilket nummer man ska använda på den interna telefonen. Det var först morgonen efter som jag insåg att det fanns två telefoner och att det fanns instruktioner på den andra. Samma morgonen försökte jag gå in i duschen, men den hade fastnat, så jag fick inte ut något vatten. Jag ringde ner till receptionen och ungefär 10 minuter senare kom det upp en reparatör  som fixade det. Puuuh! 🙂

Rummet är lite lyhört och man hör när folk går i korridoren utanför. Det kan vara lite irriterande när man vill sova, men det verkar ändå som att de flesta gästerna på den här våningen är ganska väluppfostrade, så störande ljud är faktiskt mestadels obefintligt.

Utanför rummet finns det tillgång till gym och annat, men om man inte är ”faktisk” Gold-gäst kostar det extra att använda dessa faciliteter. Inte heller ingår frukost i priset jag betalar.

Det finns en väldigt kunnig concierge vid utgången som visste precis vad jag var ute efter när jag frågade honom var man kunde shoppa i stan. Resultatet blev en halvdag i en helt fantastisk galleria. Och utcheckningen nu på morgonen skedde bara genom att lämna tillbaka nyckelkortet till honom. Allt klart. Notan dras från mitt kreditkort!

Nu sitter jag och väntar på att skyttelbussen till flygplatsen ska komma fram. Det är dags att åka hem och jag tycker att det verkligen är dags. Borta bra, men hemma bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.