Hoppa till innehåll

Exjobbshandledning

Den här veckan började med exjobbsredovisning och slutade med exjobbsredovisning. Vad tror ni att jag tänkte mest på under veckan?

Förra veckan redovisade två av mina exjobbare sina exjobb och det gick ju jättebra! Men förutom mina egna studenter så är jag ämnesgranskare för två masterstudenter. Jag har varit variabelt involverad i deras projekt – ett har varit helt experimentellt och där har mitt bidrag egentligen bara varit att läsa igenom studentens slutuppsats och markera text, stycken och bilder som är oklara, samt ställa frågor på den muntliga redovisningen. Studenten gjorde bra ifrån sig, även om resultaten inte var de bästa. Men så kan det vara ibland när man sysslar med vetenskap och forskning – Det blir verkligen sällan som man har tänkt sig från början.

Den andra studenten som jag var ämnesgranskare för gjorde ett projekt där denne simulerade protein som påminner om mina GFP. Jag tyckte personligen att det var ett intressant projekt i och med den höga igenkänningsgraden till mitt egna projekt och kanske var jag lite väl intresserad. Det slutade med att jag ställde många frågor på presentationen – enbart därför att jag var genuint intresserad av studentens svar. Men även för denne student har jag läst igenom rapporten och kommenterat. Jag förväntar mig att de båda lämnar in korrigerade versioner innan jag går på ”semester”, men vi får se hur det blir…

Slutligen har jag min tredje och sista presentation från en av mina exjobbare som avslutning på veckan. Även denna presentation var intresseväckande (trots att jag hade suttit med på en förpresentation ett par dagar tidigare), och jag fick hålla mig från att ställa frågor på presentationen – de får jag ta när vi ses igen nästa gång istället!

Efter presentationen fick jag fina blommor och ett tackkort, signerat alla mina exjobbare. Och jag måste erkänna att jag blev förvånad över hur mycket jag uppskattade det. För även om man försöker göra sitt bästa är det ofta svårt att veta hur andra upplever ens bemötande och ansträngningar. Gjorde jag ett bra jobb eller kommer jag vara bortglömd en vecka efter kursens slut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.