Hoppa till innehåll

Det blev… en Windowstelefon?

På senare tid har jag blivit alltmer otålig med min mobil. Efter otaliga uppdateringar så har den helt enkelt fått slut på minne och allt går numera jättelångsamt. Att sätta igång kameran tar minst en minut och på den tiden hinner mitt favoritfotoobjekt redan hitta på annat bus. Alltså kändes det som att det var dags att skaffa en ny. Mobil alltså, inte fotoobjekt 🙂

Nyligen gjorde jag en genomgång av olika Xperiatelefoner som jag funderade över att köpa. Min senaste mobil var en Xperia Arc och jag har varit jättenöjd med den. Kameran var den viktigaste funktionen (förutom möjligheten att ringa, SMSa och surfa förstås) och den har verkligen inte gjort mig besviken. Jag har massor av bilder med bra kvalité, till och med så bra att vi har skrivit ut dem och gjort fotoalbum av dem. Jag är jättenöjd med den och kommer verkligen sakna den, men livet måste ju gå vidare!

Denna gång funderade jag som sagt på en ny Xperia, men jag har blivit så trött på Google och deras kontroll över min vardag. De vet ALLT om mig nu: vilka jag känner (kontaktlistan), vart jag är (alla positioneringstjänster), vart jag ska (googlekalendern/navigatorn), vad jag skriver/gör (google drive), vad jag gillar (android market) osv. Jag känner att inget längre är riktigt privat. (Ok jag är lite paranoid, men å andra sidan litar jag inte på Facebook heller…) Så jag har tittat på alternativ. Och det finns många alternativ till Android, bara det att de flesta inte har kommit ut på marknaden ännu 🙂

Jag gillar inte Apple och deras produkter (fastän jag jobbar på en Mac numera, eller kanske just PÅ GRUND AV att jag jobbar på en Mac), så iPhone försvinner. Däremot finns det en Firefoxmobil och en Ubuntumobil på väg, och det är coolt i sig. Fast de förväntas inte nå marknaden förrän tidigast nästa år, och så länge kan jag faktiskt inte vänta. Återstår då Windowsmobilerna.

HTC Windows Phone 8X

Tyvärr finns det ännu väldigt få Windows 8-mobiler. Det finns ett par från Nokia, två från HTC och en från Samsung. Eftersom jag aldrig har gillat Nokia och tycker att Samsung-mobilerna innehåller för mycket extragrejer så gick de bort. Eftersom jag har HTC-produkter sedan tidigare som jag är nöjd med tyckte jag att det kunde vara ett helt ok köp med en HTC-telefon. Och då fanns det som sagt två att välja mellan- 8S och 8X. Specifikationsmässigt är 8X snäppet vassare. 8S verkar vara en budgetversion av 8X och med sin lite mindre storlek, lite långsammare processor, ingen NFC och sämre kameraspecifikationer, bland annat. Eftersom kameran är viktig för mig så ville jag självklart ha den mobil som har den bättre kameran. Att den dessutom är snabbare är också ett stort plus. Och jag hittade den prissänkt, vilket var helt perfekt. Alltså beställde jag den hos ett företag baserat i Umeå som hette Cyberphoto och nästa dag kunde jag hämta ut den på näsrmaste ICA. De var snabba, billiga och de gav mig en påse M&Ms, helt utan anledning 🙂

Jag berättar mer om mina upplevelser av telefonen i senare inlägg (så håll ögonen öppna!), men allt som allt måste jag nog säga att jag är helnöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.