Hoppa till innehåll

Zoomundervisning

Det är underliga tider. Numera är vi väl alla vana vid att lära oss genom att titta på en skärm (Youtube och förinspelade föreläsningar på distanskurser), men att undervisa problemlösningslektioner över Zoom är en annan femma.

Covid-anpassning

Den här veckan hade jag planerat att vara på plats för att undervisa termodynamik som ju i sig är en komplicerad del i kemin. Men en dryg timme innan den första lektionen fick jag besked att en student i klassen hade testat positivt för Covid-19 och därmed kunde det vara flera i klassen som inte ville vara på plats. JAg löste det hela demokratiskt med att klassen fick rösta om de villa vara på plats eller köra över Zoom. Röstningen var jämn, men Zoom-gruppen vann. Alltså fick jag snabbt konvertera mina anteckningar och lektionsformatet från ”rita på tavlan” till förberedda slides att visa och online-quiz.

Youtuber

Jag tror ändå att resultatet var helt ok. Fördelen med att hålla lektionerna över Zoom är att jag kan spela in den och ladda upp. Jag tror att jag räknas som en Youtuber nu, men fyra uppladdade lektioner i samma serie (och lite andra random video). Det får jag nog ändå medge har skapat nya tillfällen för mig att lära mig nya saker. Bland annat har jag lärt mig hur man delar upp sin video i kapitel och hur man gör för att strukturera upp sin kanal. Jag har också blivit bättre på videoredigering. Men allt sådant tar ju såklart extra tid och frågan är hur mycket tid jag egentligen kan lägga ner på mina videoklipp.

Veckans uppladdade video (hittills):

Köksplanering

Förra veckan hade vi en köksplanering. Den här veckan har vi förfinat den. Jag har insett att det faktiskt inte finns någon anledning att snåla på köket. Om en spis kostar en tusenlapp eller två mer med funktionalitet som jag kan komma att använda var eller varannan dag så är det nog ändå värt det. Särskilt som vi kan räkna av en del från vinsten när vi väl flyttar ifrån vår lägenhet. Gör vi allting snyggt nu så slipper vi ångra oss sedan. Och med tanke på hur mycket pengar det försvinner vid en köksrenovering så vill jag inte ångra något efteråt om jag kan undvika det. Det känns som att det börjar närma sig och vi har redan börjat flytta saker från de rum som ska göras om. Det finns massor kvar att göra, men det är också någon vecka kvar tills jobbet börjar. Förhoppningsvis får vi inga större problem med detta och kan nöjt se oss omkring i vår ”nya” lägenhet om ett par veckor.

Den här veckan lyssnar jag på…

Onews ”Way”, Crushs ”Beautiful” och EXO-CBXs ”Someone Like You”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.