Hoppa till innehåll

Vill du också läsa min licentiatavhandling?

Jag hade anledning att leta upp min avhandling och insåg att folk faktiskt verkar läsa den!

Uppsala Universitets digitala publikationsdatabas DIVA kan man faktiskt få statistik på hur många som har varit inne på sidan och hur många som har laddat ner avhandlingen. Och hela 142 nedladdningar var det när jag var inne!

Det betyder med andra ord att 142 personer har varit intresserade av antingen homologimodellering, molekylär dockning, scoringfunktioner, molekyldynamiksimuleringar (med sfäriska randvillkor), fria-energiberäkningar, linear interaction energy-metoden för beräkning av bindnings-fria-energier, molekylmekanik, kraftfält, cyclooxygenas (eller prostaglandin h2-syntas) och/eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som acetylsalicylsyra, ibuprofen, diklofenak eller naproxen (dock inte paracetamol).

Visst verkar det märkligt? Men de ovanstående ämnena är de enda områden som avhandlingen uppmärksammar, så något av ovanstående sökord har uppenbarligen lett folk vidare till avhandlingen och tydligen gjort sökanden så nyfiken att denne till och med har laddat ner den. Tyvärr finns det ingen kommenteringsfunktion på DIVA. Annars kanske jag skulle ha kunnat få någon slags feedback på avhandlingen som jag kunde använda när jag börjar skriva på doktorsavhandlingen. Eller så kanske folk hittar hit och kommenterar här nedan istället?

Önska kan man ju!

2 kommentarer till “Vill du också läsa min licentiatavhandling?”

  1. Snubblade över din blogg, och Masha’Allah vad inspirerande och intressant det är med det du arbetar med/studerar till. Är lite i de banorna att kanske doktorera efter min utbildning. Kanske kan du skriva om vad det var som lockade dig till att studera/forska vidare? Vilka tankar du hade i början och hur det kändes? Och nu när du har lite kött på benen – skulle du ha valt den väg du tagit idag, doktorera? Nyfiken! 🙂

    Kram 🙂

  2. Vad kul att du hittade hit!

    Det är ett väldigt bra förslag och jag ska fundera över dina frågor. InshaAllah kommer det fler inlägg relaterade till mina studieval- och särskilt mycket relaterat till mina doktorandstudier- i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.