Hoppa till innehåll

V. 40- babyväska och babyboxar

Det börjar bli dags att packa babyväskan! Den fylls med kläder och småsaker och här blir det jättebra att ha med några av de saker som man hittar i babyboxarna jag har hämtat ut. Det blev bara två boxar denna gång, men jag är nöjd ändå…

Tiden börjar närma sig och jag har packat klart min babyväska som jag ska ta med till förlossningen och eventuellt BB. Jag har försökt att komma ihåg vad vi tog med oss de föregående gångerna, men det är faktiskt jättesvårt att försöka komma ihåg sånt! Denna gång tänkte jag att jag dokumenterar innehållet så att jag kommer ihåg, om det nu blir en ”nästa gång”!

Det här har jag i min babyväska:

 • Kläder till bebis: Omlott och body, byxor, mössa och strumpor
 • Åkpåse till bebis för hemgång (eftersom det är vinter)
 • Kläder till mamma: Byxor, amningslinne, trosor och strumpor
 • Extra saker: amningsskydd, napp, varma koppen

Jag kommer säkert på att jag har glömt något senare, men det får vi ta sedan!

Babyboxar

Ingen graviditet är komplett utan att vi fått hem en babybox eller flera. Eftersom jag är medlem i Liberoklubben och Apotek Hjärtat kunde jag enkelt (och gratis) beställa och hämta ut deras boxar. Jag hade kunnat beställa hem upp till tre till genom babybox.se, men efter den telefonterror jag råkade ut för förra gången från Tvättex avstår jag denna gång, trots att de andra produkterna var jättebra. Det finns till exempel en kräm från Lloyds apotek som luktar lite honung som vi gillade väldigt mycket och kommer köpa igen. Det hade varit kul att få hem de olika boxarna för att jämföra hur innehållet förändras från år till år, men nu får det bli som det blir. Här är innehållet i Liberos och Apotek Hjärtats boxar denna gång:

Apotek hjärtats innehåll:

 • ett par blöjor från ICA
 • Hjärtats baby-tops
 • Tröstisar
 • Medela Purelan-prov
 • MAM Multigynkompresser
 • Napp från Tommee Tippee
 • Mjukt hjärta att hänga i vagnen
 • Hjärtats våtservetter
 • Loppi tidning för gravida
 • Information och rabatter från Apotek Hjärtat

Liberos startbox innehåll:

 • Fjäril att hänga i vagnen
 • Våtservetter
 • Nursing pads
 • Blöjor storlek 1 & 2 Libero Touch
 • Libresse bindor
 • Tena Lady trosskydd
 • Informationsbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.