Hoppa till innehåll

Tillbaka på jobbet efter graviditeten

Det har varit en lång och väldigt smärtsam graviditet, men nu är vår bebis 5 månader gammal och jag har längtat efter att få komma tillbaka till jobbet.

Eftersom jag blev ganska plötsligt sjukskriven under graviditeten har jag massor med oavslutade saker att ta tag i och många saker jag redan har glömt. Planen i början på min graviditet var att hinna skriva min första artikel innan jag gick på föräldraledighet i mitten på mars och sedan vara föräldraledig på heltid i minst 6 månader. Men riktigt så blev det inte. Efter att ha blivit inlagd på sjukhuset tidigt i graviditeten och sjukskriven i en månad gick jag tillbaka i arbete på deltid innan jag blev helt sjukskriven igen. Sjukrivningen blev förlängd tills förlossningen och sedan gick jag på föräldraledighet blandat med ytterligare sjukskrivning. Men nu känner jag mig bättre och jag kommer därför att börja jobba på 25% under september och oktober (medan jag helammar) och sedan kommer jag att gå upp i stadier tills jag kommer tillbaka upp i 100% under nästa år. Det innebär att jag kommer vara inne 10 timmar per vecka den första tiden, vilket blir bra för att komma igång efter nästan ett års uppehåll!

Det känns väldigt roligt att vara tillbaka och jag ser verkligen fram emot hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.