Hoppa till innehåll

Studenter, massor med studenter!

school, teacher, professor

Det är lördag kväll och jag är helt utmattad. Det var länge sedan jag kände mig så trött. Vad har egentligen hänt?

Covid-19-test

Den här veckan började med Covid-19-test som lämnades in till vårdcentralen på måndag morgon. Både i slutet på veckan innan och på måndagen fick vi besked om bekräftade smittofall i vår sons klass. Pojken var varm på fredagskvällen och hans småsyskon var också lite varma under helgen. Så för säkerhets skull testade vi oss med PCR-testen som hämtades ut under helgen. Så vi fick stanna hemma tills resultaten kom tillbaka, vilket det gjorde först på fredagen (med negativt resultat!). Skönt att få resultat såklart, men jobbigt att vi satt hemma allihop när vi hade kunnat vara på plats.

Kemins grunder och principer

Särskilt jobbig var hemkarantänen med tanke på att en kurs som jag undervisar på började den här veckan. Det är kursen Kemins grunder och principer för kandidatprogrammen i biologi och geovetenskap, samt lärarprogrammen. Jag har en egen lektionsgrupp som jag kommer följa hela kursen och just den här veckan hade jag två lektioner. Det var lite dramatik runt lektionen eftersom en annan lektionslärare blev sjuk under veckan. Jag tog hans klass vid ett av tillfällena, vilket egentligen inte var så svårt eftersom vi gjorde hela lektionen över Zoom. Men förutom inläsning till lektionerna så tog förberedelserna väldigt lång tid. Eftersom jag undervisar lektionspass med problemlösning så gäller det ju att kunna visa lösningarna. Det verkar som att min Zoom numera saknar möjligheten till Whiteboard, så jag skrev ut alla lösningar på på Powerpoint och det tog verkligen sin tid!

Själva föreläsningarna spelade jag in och redigerade och en av två finns nu publicerade på min Youtubekanal. Egentligen hade jag väl velat lägga upp även min andra lektion på kanalen men jag är helt slut idag av någon anledning, så det får vi ta efter helgen!

Exjobbare

Förutom kursen så har jag nu utökat min forskargrupp med tre exjobbare som jag kommer handleda hela denna termin. Exjobbare är generellt mer underhållsfria och självständiga jämfört med förstaårsstudenter (såklart!) och gruppen har mjukstartat på distans den här veckan. Jag ser fram emot att se hur terminen går och vilka spännande resultat studenterna kommer få ut och vad vi kan skapa baserat på deras studier och experiment.!

Renoveringsplanering

Vi har velat renovera vårt kök sen vi flyttade in, men timingen har alltid varit dålig. Men nu känns det som att det närmar sig. Förra veckan lade jag ut projektet på ett par sidor där hantverkare kan höra av sig och fick snabbt flera svar och offerter. Idag pratade vi med en köksplanerare på IKEA för att få till en startmodell och sedan satt jag och min man och fixade till detaljerna. Nu har vi en modell på ett kök som vi båda känner oss nöjda med, så nu gäller det att välja rätt hantverkare för jobbet!

Slutligen

Ok, nu när jag har skrivit av mig inser jag varför jag är så trött idag. Jag hade planerat att få lite jobb (forskning och lektionsförberedelser för nästa vecka) gjord under helgen men nu inser jag att imorgon behöver jag vila så att jag har energi även för nästa vecka…

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.