Hoppa till innehåll

Han står upp!

Hela familjen har insjuknat i skolstarts-förkylning. Eller kanske tillbaka-från-hajj-sjukan. Det började med maken som precis varit iväg i Saudiarabien. Kort därefter insjuknade miniprinsarna. Sedan jag. Och till slut kronprinsen. Det är alltid jobbigt att vara sjuk, men värre blir det när man inte får sova ut eller vila ordentligt… Men annars är det lite blandade nyheter denna vecka. Alla pratar om valet. Men jag berättar hellre att:

Miniprinsen fyllde 8 månader i veckan och fick gå på BVC-kontroll igen. Det var två månader sedan sist och som väntat har han vuxit ordentligt på längden. Storlek 74 har passat bättre på honom än 68 i flera veckor nu och mätningen bekräftade det. Viktmässigt blev det dock en besvikelse. Han hade knappt gått upp i vikt alls! Det beror sannolikt på att han är så rörlig nu. Han har krupit omkring i flera månader och står upp med stöd så fort han har möjlighet. Men eftersom han har vuxit så mycket på längden innebär det att han i praktiken har gått ner i vikt om man räknar per cm eller i bmi.

——–Annons—————-


——————————
Jag tyckte först att det såg lite konstigt ut när jag såg vikten eftersom jag tycker att han är så tung nu, men det är nog bara att mittpunkten har förflyttats. Han äter mycket och nästan hela tiden, men han gillar inte burkmat och vägrar både gröt och välling. Amningen är dock fortfarande ett måste och helst vill han äta det hans storebröder äter. Jag fick tips från BVC att ge vanlig mat men lägga till lite extra fett. Vi provar det och om tre veckor kör vi en ny vägning för att se att kurvan vänder åt rätt håll igen.

Jag fick en bonus den här veckan: Jag lyckades plocka fram mobilen i tid och filmade när miniprinsen stod själv utan stöd i minst 10 sekunder! Det var första gången det hände så då är det extra kul att ha det dokumenterat. #milstolpe #stoltmamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.