Hoppa till innehåll

Sony Xperia XA1

Nu när Sony har släppt Xperia XA2 kommer jag med en liten sammanfattning av XA1 som jag köpte förra sommaren. Lite sent, men livet är hektiskt ibland…

Vad kan jag säga om XA1?

Anledningen till att jag ville ha den till att börja med var att jag var missnöjd med fotona som jag hade tagit med min tidigare telefon Samsung Galaxy S5 mini. Jag hade fått en till liten bebis vintern innan och jag tyckte inte att bilderna jag tog blev tillräckligt bra. De var oskarpa på kvällarna och inomhus. Så jag letade efter en mobil som tog bra bilder. Det var det enda kriteriet. För att testa kamerorna jag var intresserade av bad jag min son att hoppa så att jag kunde ta kort på honom i rörelse. Bilderna togs inomhus i varuhusen. Vinnaren var XA1. Det var den enda mobilen som tog skarpa foton i rörelse. Bonus var att den också var relativt billig.

+ Billig

+ Skarpa foton i rörelse

+ Relativt ”liten” mobil som går att hålla och styra med en hand

+ Plats för två SIM-kort OCH SD-kort samtidigt

+ Automatisk ”beauty filter” på selfie-kameran gör att du ser snygg ut utan ett gram smink

– Känns väldigt lätt och plastig i handen

– Inte vattentät. Skärmen gick sönder när en av mina söner dreglade på den.

 

Slutbetyg:

Om inte mobilens skärm hade gått sönder så hade jag fortfarande varit helnöjd med mobilen. Den har alla funktioner som jag använder och kostade inte så mycket. Om man inte har dreglande barn som tycker om att stjäla mobilen när man inte tittar så kan jag definitivt rekommendera denna mobil till alla som vill ta snygga mobilbilder på språng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.