Sim City- androidversionen!

Jag hade en period där jag spelade The Sims FreePlay på både telefonen och på min surfplatta, men de tiderna är över sedan länge.

I början var det riktigt bra, men nu går allt för långsamt. Det brukade räcka med att man gick till kylen och åt två gånger för att fylla upp hela matbehovet. Nu måste man äta minst 5 gånger för att samma sak ska hända. Mitt tålamod tog helt enkelt slut!

Men något måste man ju slösa sin tid på…

Så efter lite letande i Google Playstore hittade jag Sim City för android. Det gav direkt en känsla av nostalgi tillbaka till det glada (?) 90-talet när Civilization, Sim City och Grand Theft Auto var mina favoritspel. Så jag testade och visst, det är verkligen inte samma spel som jag spelade för 20 år sedan, men tillräckligt intressant för att jag ska spela ett tag till i a f.

Spelidén påminner om Sims, men man bygger bostäder som ska försörjas av vatten- och elkraftverk. Sedan behöver hushållen vissa saker för att växa till och dessa skapas i industribyggnader och workshops. För att hålla staden säker behövs också brand- och polisstationer. Och förstås ett sjukhus för att hålla folket friska. När allt är på plats är det bara att fylla staden med hus, tillverka saker folket behöver för att locka fler människor till staden, och se till så att alla behov är uppfyllda. Inte särskilt avancerat, men inte heller något man behöver lägga ner så mycket tid på. Jag spelar ungefär 10min per gång, ett par gånger om dagen och det är tillräckligt för att bota intermediär tristess samtidigt som jag slipper känna att jag spiller onödigt mycket tid på att spela spel. Alla vinner!
wpid-wp-1428601572286.jpeg

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.