Hoppa till innehåll

Shopping i Dallas

  • Resa

Det finns inte så mycket att göra i Dallas. Stan är fylld med hotell och kontorsbyggnader och det finns en ”Main Street” där restaurangerna är. I övrigt måste man ta sig ut från stan om man vill göra något roligt (=shoppa ;)).

WP_20140316_010Jag var dock i ett shoppingcenter idag som var helt fantastiskt! Det tog en kvart med taxi, men de hade allt i alla prisklasser. De hade alla märkesbutiker, inklusive en Legoaffär, en Disneyaffär och en Macy’s. Det var väldigt billigt att handla Lego och om jag hade haft mer plats i resväskan hade jag köpt många fler paket. Den här gången fick jag nöja mig med två små paket, men då får jag ändå bära det ena paketet i handbagaget hela vägen hem.

WP_20140324_008På Macy’s (som är ett varuhus i shoppingcentret) fanns det massor med fina kläder och prylar och jag hade tur, för det var REA på massor med saker plus en fyra-dagars-REA på 20% på alla varor. Med tanke på att skattesatsen ligger på mindre än 10% är det inte så svårt att lista ut hur mycket billigare allt var här jämfört med hemma. Ett exempel är Clinique-produkterna som kostade mindre än hälften här jämfört med hemma. Det fanns dock en typ av varor som inte var billigare här än hemma: elektronikprodukter. Jag ville köpa en surfplatta, men efter en snabbtitt på prisjakt insåg jag att det mesta var runt 500kr billigare hemma.

Efter detta äventyr hade jag två stora kassar med mig tillbaka till hotellet. Frågan nu är hur jag ska kunna ta med allting hem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.