Hoppa till innehåll

Ramadan 2020- första helgen

Kanske är det helgen. Kanske beror det på vädret. Men de senaste två dagarnas fasta har känts mycket enklare än den första dagen.

Vanligtvis är det tvärtom- den första fastedagen känns knappt av och sedan kommer hungern den andra dagen. Men den här gången var den första dagen riktigt kämpig. Fredagen var en väldigt varm dag här i Redwood City i Kalifornien och i helgen har värmerekord slagits i flera områden i staten. Men jag tycker nog ändå att det har varit lite kyligare både under lördagen och söndagen. Just i fredags var det gassande sol och enligt väderleksrapporten var det 25 grader ute. Inomhus var det dock mycket varmare! Vi fick hålla alla fönster och dörrar öppna och dessutom ha fläktarna igång för att få drag och tillräckligt mycket svalka för att inte svettas ihjäl. Idag är det ”bara” 23 grader och klarblå himmel, men det känns mycket svalare än det var i fredags. Men hur man än vänder på det så är slutsatsen densamma: Det är sommar!

Lekplats i Millbrae där vi bodde den första månaden i USA.

Men för vår familj skulle det lika gärna kunnat vara fortsatt vinter för vi sitter fortfarande inomhus hela dagarna. Parkerna och lekplatserna är fortfarande stängda. Men lyckligtvis har vi en liten balkong där barnen kan gå ut och leka en stund på dagarna och fylla på med solljus och frisk luft. Eftersom vi inte bor på bottenvåningen måste vi dock fortfarande vara försiktiga så de inte släpper ner saker på grannens baksida. Vi har ju redan fått klagomål pga oljud så barnleksaker kommer inte att höja hennes inställning till oss.

I övrigt går Ramadan hyfsat bra. Vi försöker att variera maten så gott som det går nu när vi är något ransonerade vad gäller ingredienser. Vi försöker att gå till affären så sällan som möjligt, men den senaste veckan har de infört begränsningar så att man inte får ta med sig väskor in i affären. Det innebär att man endast kan köpa med sig varor som får plats i två påsar. Samtidigt finns det inga halalbutiker i Redwood City utan för att ta sig till närmaste butik måste man antingen åka med CalTrain eller åka bil. Eftersom vi inte har köpt någon bil så blir det Lyft eller Uber men även det försöker vi undvika i möjligaste mån.

CalTrain tar oss runt till angränsande städer och orter.

Med dessa begränsningar har vi haft färre spontanköp och mer uttänkta måltidsplaner, vilket förmodligen är en bra sak. Men också lite tråkigare och mer tidskrävande måltidsförberedelser. Det kanske fungerar ändå nu när vi är hemma hela dagarna, vilket, när jag tänker på det, ändå är ganska skönt. Vilka har inte tagit semester under Ramadan? Nu slipper vi det. För när man jobbar hemifrån med eget ansvar går det att justera tiden och jobbet så att jobbet passar in i livet. För vi lever ju inte för att jobba.

Hoppas att Ramadan går bra för dig och din familj. En tiondel klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.