Hoppa till innehåll

Nytt projekt – IRAP

Efter att ha skrivit klart min andra artikel och i väntan på att den ska publiceras någonstans jobbar jag på att avsluta två andra projekt, men för en vecka sedan bad min handledare mig att hjälpa en annan doktorand i vår grupp med hans projekt, särskilt med skrivandet. Helst skulle jag nog vilja fokusera på mina projekt och se till att bli klar tills slutet på året och söka jobb, men min kollega är också en vän som flera gånger har frågat mig om hjälp och råd angående sitt projekt, så jag är redan någorlunda insatt i det. Projektet är dock i sin slutfas, vilket kan vara känsligt för en del, eftersom man ibland vill ha så få namn som möjligt på en publicerad artikel. Jag påpekade detta till min handledare, men sade att om det var ok för doktoranden och hans handledare så kunde jag hjälpa till. Han svarade med att säga att han skulle kontakta dem och om jag jobbade på detta projekt kunde nog också min anställning förlängas för att ta igen den tiden jag lägger ner på projektet.

Denna vecka fick jag så ett mail som var riktat till doktoranden och hans handledare där jag var inkopierad. Om mailet hade varit riktat direkt till mig hade jag blivit förkrossad av kritiken i den, men mailet avslutades med en kommentar om att min handledare hade pratat med mig och att de gärna kunde kontakta mig för hjälp med att driva projektet framåt. Doktoranden och jag delar rum, så när jag fick mailet vände jag mig till honom och berättade om mitt samtal med min handledare och frågade hur han ville gå vidare. Han frågade mig direkt om det var ok för mig och därmed började jag jobba på projektet, som handlar om olika molekyler binder till proteinet insulinreglerade aminopeptidaser (IRAP). Tidiga resultat visar att detta protein kan vara intressant i Alzheimersforskning. Spännande!

Det min handledare inte hade nämnt för mig var att tidsplanen var så spräckt att de behövde ha resultat redan samma dag som han rekommenderade mina tjänster. Till på köpet skedde det dagen innan midsommarafton – och han förväntade sig en färdigskriven text innan folk började gå på semester efter midsommar! Alltså jobbade vi stenhårt hela dagen och en större del av kvällen med att sammanställa resultat och skriva ihop resultat och diskussion, skapa bilder och tabeller för att kunna skicka in det innan midsommaraftons morgon. Min vän (som var huvudansvarig för projektet) stannade på kontoret fram tills morgonen då han skickade ett mail och hänvisade till dokumentet i vår gemensamma dropbox. Så långt allt väl, MEN när jag vaknade på morgonen såg jag ett mail från min handledare där det verkade som att han inte kunde se dokumentet i dropboxen. Jag ringde då och väckte min vän (som hade somnat någon timme tidigare) och frågade vad som hade hänt och om han kunde skicka dokumentet per e-post också? Sagt och gjort, min handledare fick mailet med dokumentet, läste igenom det och skickade det vidare till våra samarbetspartners.

Det var en spännande start på ett nytt spännande projekt och jag hann lära mig massor på bara en dag – all information som jag absorberade, men även att jag kan skriva en artikel på en dag om jag har eld i baken!

Projektet är dock inte färdigt och jag förväntar mig att vi kommer behöva komplettera det vi skrev, men det är något att tänka på i framtiden…

Trevlig Midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.