Munchkin sugrörsflaska

Jag köpte den här sugrörsflaskan på Barnens Hus (tidigare Babyland) här i Uppsala igår. Den kostade ungefär lika mycket som de andra flaskorna de hade och anledningen till att jag valde den var det fina trycket. Nästan alla våra tidigare flaskor har varit av märket Avent och jag har varit väldigt nöjd med alla. Dock har de inte så många olika tryck på sina flaskor, så jag tänkte att ett annat märke med ett fräscht utseende som den här flaskan skulle bli kul att ha hemma.

Munchkin

När jag öppnade förpackningen och skruvade bort locket kände jag en konstig lukt i flaskan. Det luktade inte riktigt plast, utan mer kemiskt. Jag tänkte att det kanske var någon slags ytbeläggning som borde försvinna när jag kokade flaskan och alla delar i vatten. Sagt och gjort, men när jag tog upp flaskan efter någon minut i vattnet hade ”innerkapseln”, den delen där vattnet ligger, buktat in, vilket gjorde flaskan mindre än sina annars knappa 3 deciliter. Jag tänkte först att det borde återgå till sin ursprungliga form efter ett tag, men som det kanske syns på bilden så gjorde den aldrig det. Förutom denna miss så har flaskan ett ”snäpp”-lock (orange) som ska skydda sugröret. Problemet är bara att när man stänger locket så öppnas den av sig själv efter en liten stund. Mitt antagande är att röret är för styvt för att hållas böjd särskilt länge. Dåliga material och dålig konstruktion, men framförallt, stor besvikelse.

Det är inte svårt att gissa att det här var sista gången jag köper en Munchkin sugrörsflaska. Det var en fin BPA-fri flaska med sugrör, men inte mycket mer. Nästa gång får det bli en MAM, NUK eller kanske tillbaka till AVENT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.