Hoppa till innehåll

Halsfluss

Det finns nog inte många sjukdomar som är lika jobbiga som halsfluss. Förkylningar är jobbiga. Hosta som gör att man inte kan sova på nätterna är jobbiga. Men halsfluss, det gör liksom ont HELA tiden, dygnet runt. Varje gång man sväljer så känns det. Men det finns en fördel i jämförelse med de andra sjukdomarna: Värktabletter hjälper! Jag har försökt att göra en jämförelse mellan alvedon och ipren och märkt att ipren hjälper bättre. Med alvedon händer det liksom inte så mycket… Men inte heller med ipren försvinner smärtan helt. Tills lut är det bara ett svagt obehag när jag sväljer, men helt borta är det inte. Men de hjälper!

Nu försöker jag mest att sova bort tiden så att det ska försvinna så fort som möjligt, men helt enkelt är det inte att sova bort hela dagarna när det finns en til sjukling hemma. Han har också ont i halsen och jag hör att han har problem med att svälja sin saliv på nätterna. Men han verkar ha fått en  mildare variant av vad jag har. Han klagar på halsont på mornarna och han får feber av och till uner dagarna, men i övrigt verkar han ta det ganska bra. Han sover ofta hela nätterna igenom, så efter 12 timmars sömn är han relativt pigg och glad.

Jag läser  på olika sidor på nätet att halsfluss oftast går över nom en vecka, men att symptomen börjar försvinna efter 3 dagar, så jag hoppas att allt är bra imorgon så att jag kan gå tillbaka till jobbet på torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.