Hoppa till innehåll

Gott nytt år och god fortsättning på 2021!

Det är 15 minuter kvar tills det nya året börjar. Att säga att det här året var annorlunda än vad jag hade tänkt mig för ett år sedan är helt klart en underdrift, men vem hade kunnat förutspå det här året? Men trots allt som har hänt i samhället så har mitt liv varit stabilt i år och jag har upplevt massor med saker, främst hemma med min lilla familj. Barnen har vuxit massor och alla tre har utvecklats på sina egna sätt. Den minsta har börjat prata på riktigt, den mellersta har lärt sig själv att läsa, och den äldsta har börjat sin resa genom Harry Potters värld. Det är en helt annan familj jämfört med den som landade i San Fransisco för drygt ett år sedan.

Det har varit väldigt skönt att kunna jobba hemifrån och reglera min egen tid, slippa pendlingen till jobbet, och ha mer tid med barnen. Eftersom de yngsta är så små har det ändå känts ganska bra att kunna jobba hemifrån. Och även om barnen i början var rädda att jag skulle smita iväg när de tittade bort har de under året lärt sig att jag inte går någonstans särskilt länge och har därför själva börjat gå iväg och leka i andra rum, även om de då och då tittar förbi mitt hemmakontor för en puss eller en kram innan de springer iväg och leker igen.

Även jobbet har gått framåt i år, och även om jag saknar stimulansen från spontana diskussioner på arbetsplatsen har vi kommit på sätt att ändå kommunicera regelbundet med varandra och uppdatera oss om hur projekten fortskrider. Nästa år räknar jag med att mer kommer att hända, både i och utanför labbet. Jag har flera samarbetsprojekt igång som jag räknar med att kunna avsluta till sommaren, vilket känns bra, men det inebär också att jag måste börja fundera över vilka projekt jag vill satsa på efter dessa projekt och bedöma om de är tillräckligt intressanta så att jag kan jobba vidare på dem under de nästkommande åren. Jag jobbar redan med intressanta projekt, men går det att hitta en intressantare vinkling?

Jag måste också börja ta tag i var jag ska fortsätta jobba när jag kommer hem. Har min framtida arbetsplats den utrustning jag behöver för att kunna göra de experiment eller analyser som behövs? Och såklart behöver jag tänka på frågan: Vill jag fortsätta med enbart beräkningskemi eller vill jag kombinera med experiment i labbet? Går det kanske att hitta exjobbare eller projektarbetare som kan hjälpa till med experiment? Det är många frågor jag har funderat över de senaste dagarna, men jag hoppas att jag kommer hitta svaren på dessa frågor tidigt i det nya året.

Nu har det visst gått 15 minuter och jag hör nyårssmällare utanför fönstret, så jag stannar här.

Gott nytt år och god fortsättning på det nya året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.