Hoppa till innehåll

Första injektionen med Modernas Covid-19-vaccin

Här i Kalifornien är det nu många som har vaccinerat sig. Det har gått i olika omgångar, men med sjukvårdspersonal och äldre nu färdigvaccinerade har nästa grupp fått tillgång till vaccin. Det är personer som jobbar med allmän transport, lärare och annan personal som träffar mycket människor eller som måste jobba på plats. För mig som har möjlighet att jobba på distans men som även behöver utföra vissa arbetsuppgifter på plats blev det lite av ett dilemma precis när tiderna släpptes. Men i slutet på april kommer tider öppnas för den breda allmänheten och alla vuxna kommer kunna boka tid för vaccination. Så med den nyheten bokade även jag en tid och efter en månads väntetid fick jag äntligen min första spruta i torsdags. Själva injektionen kändes inte alls, inte ens sticket, men efter någon timme fick jag ont i armen, ungefär som träningsvärk. Eftersom sprutan ges i muskeln (intramuskulärt) var det väntat att det skulle göra ont, men jag trodde inte att det skulle kännas av så länge som det gjorde. Förutom muskelvärk kände jag mig också lite trött efteråt. Det kändes som att jag höll på att bli sjuk, ungefär som i början av en förkylning. Jag kände mig lite risig, men inte helt sjuk. Det kändes som att kroppstemperaturen också började stiga, men det kom aldrig upp i en riktig feber.

Nästa dag var alla sjukkänslor borta, men armen värkte desto mer och blev känslig. Vid beröring eller stötar kändes det som att någon hade slagit mig, så jag försökte hålla lite avstånd till barnen. Trots det blev det många ofrivilliga skrik när barnen ändå hoppade runt och kraschade in i mig. Och på kvällen gjorde det faktiskt ont att lyfta armen – det kändes som den värsta träningsvärken jag någonsin har haft. Men igår blev det lite bättre och idag känns det knappt alls. Om jag trycker på muskeln där injektionen gavs är det lite ömt fortfarande, och om jag lyfter armen över huvudet känner jag lite muskelvärk, men inte alls lika mycket som igår eller i förrigår. Men om en månad är det dags för min andra dos, och sedan blir världen lite mer lik vad den var tidigare. Det ser jag fram emot!

Just nu lyssnar jag på

Lugn musik från Super Junior (Raining Spell for Love) och Onews OST In your eyes och You are my everything.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.