Hoppa till innehåll

Ett år i USA

För exakt ett år sedan landade vi i San Francisco och tog en taxi några minuter bort till Millbrae. Barnen var pigga efter att ha sovit på planet, men jag försökte sova eftersom min första arbetsdag bara var några timmar bort. Det känns som igår men samtidigt som flera år sedan… Det har varit ett annorlunda år för oss, på många olika sätt.

När vi planerade för att komma till Bay Area och Silicon Valley visste vi inte särskilt mycket om området och hade väl egentligen inga förväntningar, annat än att vi inte skulle ha så kalla vintrar och att boendet skulle bli dyrt. Men när vi väl kom hit började vintersäsongen med regniga dagar och kalla nätter och husväggar tunna som en träskiva (vilket de flesta hus här är byggda med pga risken för jordbävningar). Det visade sig också vara mer än bara boende som var dyrt. Mat, transport och försäkringar var (och är) extremt dyra.

Men Stanford universitet visade sig leva upp till sitt namn och mina förväntningar. Lokalerna vår grupp använder ser slitna ut, men människorna som rör sig i dem är otroligt kunniga och våra diskussioner är oerhört intressanta och kan snabbt bli komplexa. Eftersom jag har rört mig in i ett för mig nytt fält är det också jag som ständigt måste läsa på för att hänga med i diskussionerna, men det har också gjort att jag har lärt mig otroligt mycket under året som har gått och jag förväntar mig att det kommande året bli ännu mer utvecklande och lärorikt!

Förutom forskningen har dock inget blivit som vi hade tänkt oss. Den största anledningen är såklart coronavirusets framfart under våren och sommaren och ännu är det svårt att förutsäga hur vintern och våren kommer att se ut. Nästa vecka är det också presidentval och redan nu bråkar båda partierna med varandra. En del medier spekulerar i vad som kommer att ske efter valet och dessa förutsägelser får mig att tänka på en kinesisk förbannelse: Må du leva i intressanta tider. Med utegångsförbud, demonstrationer, skogsbränder, en apokalyptisk orange himmel och evakueringsvarningar ovanpå Shelter-in-place under sommaren måste jag nog medge att det just nu är intressanta tider att leva i, men vi hoppas att framtiden blir ljusare, för oss, vår familj och världen i allmänhet.

Idag har vi dock haft roligt hela familjen med en godisjakt i hemmet eftersom det inte blev något spök eller bus – Glad Halloween!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.