Hoppa till innehåll

Att bygga ett tema för WP

Jag har byggt många WP-teman nu och de allra flesta har jag byggt från grunden upp. Det har tagit väldigt mycket av min fritid, men det har å andra sidan gett mig stor förståelse för WPs struktur och även djupare kunskaper i css. Men trots detta så skulle jag nog föredra en genväg nästa gång jag gör ett eget tema. Nu för tiden har jag ju inte så mycket fritid!

Jag hittade en praktisk grej som (självklart) är skapat av Automattic-gänget som kallas för underscores eller _s. Man genererar då ett start-tema genom att gå in på deras hemsida och fyller i vilket namn ens tema ska ha. Sedan laddar man ner en .zip-fil som packas upp och däri ligger alla startfiler man kan behöva för att bygga ett WP-tema. Sedan är det självklart så att man behöver modifiera sina filer för att temat ska bli precis som man vill ha det.

Lycka till!


Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.