Hoppa till innehåll

ACS Spring Meeting 2014-Dallas

Jag är här i Dallas för att delta i ACS-konferensen som börjar idag och slutar på torsdag. Jag började dagen med att hämta ut min badge i konferenscentret. Det var ganska annorlunda jämfört med hur det fungerade förra gången jag var på en ACS-konferens. Mycket var digitaliserat och appar hade utvecklats för både Android- och iPhoneanvändare. Eftersom jag är Windows Phoneanvändare fick jag använda mig av de konventionella lösningarna. Det innebar bland annat att jag fick gå fram och tillbaka i den massiva salen bara för att hitta en kopia av katalogen som innehöll det fullständiga programmet!

Själva konferensdagen började bra med föreläsningar av D.E Shaw och McCammon. Egentligen skulle Warshel ha haft en halvtimme mellan dessa två, men han skickade sin post-doc istället, vilket var en besvikelse. Det var tydligt att många var där för att lyssna på honom, för när hans post-doc var klar så utrymdes ungefär halva salen, vilket säkert kändes lite tråkigt för McCammon som var näste man på tur. Men det var nog ok ändå.

Den föreläsning jag minns bäst var Shaw som pratade om sina nya superdatorer (ANTON 1 & 2) som klarar av att köra MD-simuleringar i mikrosekundskala. När jag började så kändes 4 ns som en lång tid, så det märks verkligen att utvecklingen går framåt!

Efter dessa tre föreläsningar tog jag skyttelbussen över till ett annat hotell där det hölls föreläsningar av Womens Society. Det var väldigt intressanta föreläsnngar som i princip bottnade i att kvinnor alltid har diskriminerats i den vetenskapliga världen. Det krävs (i pirncip alltid) att en man går i godo för en kvinna för att hon ska lyckas. Exempel på detta var Agnes Pockels (ytkemi) och Rosalind Franklin (DNA-modell).

Efter dessa föreläsningar var det dags för en välkomstmiddag för internationella deltagare i samma hotell. Det var väldigt trevligt och jag träffade flera intressanta människor där som jag hade goda diskussioner med.

Nu är jag tillbaka på mitt hotellrum igen och helt slut. Huvudet bultar och jag börjar känna av jetlaggen. Imorgon är en ny dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.