5 år- Skylanders och Pokemon

Det var väldigt länge sedan jag skrev om prinsen och hans utveckling. Helt plötsligt inser jag att det har gått mer än 5 år sedan den där omtumlande natten och morgonen när jag plötsligt insåg att vår familj precis hade gått från ”bara” vi två till ”oss” tre.

Prinsen har utvecklats massor den senaste tiden. Han har vuxit så det har knakat och intresset för diverse olika spel har kommit igång på allvar. Främst är det Skylanders och Pokemon Go som kom igång i slutet av våren. Nu samlar han på både pokemons och skylanderfigurer och han har lärt sig namnen på de flesta karaktärer i båda spelen. Med det ökade intresset för leksaker har också hans intresse för pengar (man behöver sånt för att kunna köpa nya figurer!) och räknande kommit igång. Matematik är numera hans favoritämne och han skriver siffror och räknar varje kväll. Bokstäver är mindre roligt, men även dessa lär han sig långsamt i samband med att han spelar Skylanders. Om inte annat hjälper det att veta hur ”Cancel” och ”Exit” ser ut, för dessa två ord dyker upp ganska ofta.


En del säger att barn borde spela mindre TV-spel och titta mindre på videoklipp- oavsett om det är YouTube eller TV. Jag måste nog säga att jag inte håller med. Jag tycker att båda kan vara väldigt lärorika om man gör det på rätt sätt. Genom Youtube har prinsen lärt sig riktigt bra engelska och genom TV-spelen lär han sig att läsa och räkna. Hur kan det vara något dåligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.