Hoppa till innehåll

Det är Angry Birds överallt!

Jag hade tänkte skriva om hur Angry Birds-besattheten har gått över. Om hur prinsen nu har ögonen öppna även för andra saker, som Spindelmannen, Ironman, Hulken, Thor, Cookie Monster, Smurfar och Disneys Flygplan Dusty, El Chubacabra och Ishani. Men nu är vi i Malaysia och vi översvämmas nästan av Angry Birds. De finns överallt!

Och helt plötsligt hör jag honom stoppa in ett ”Angry Birds” i varannan mening. Och han håller i Angry Birds-mjukisdjur, spelar Angry Birds och, som sagt, pratar om Angry Birds. Men, det fanns en tid för inte så länge sedan då den här artikeln hade låtit helt annorlunda. Jag hade skrivit något i stil med:

Nu är prinsen 2 år och 8 månader och ÄNTLIGEN är Angry Birds-hysterin över. Jag menar inte att han har tappat intresset för Angry Birds, men nuförtiden kan andra saker också fånga hans intresse. För en månad sedan kunde han gå in i en affär och helt strunta i allt som inte var Angry Birds eller hade en bild på Angry Birds. Nu, däremot, tycker han till exempel att monster är intressanta (och allt som inte kan kategoriseras i något fack blir automatiskt monster) och han älskar Disneys Flygplan. Han har redan köpt två stycken och pratar inte om något annat med sin pappa. Varje Skype-samtal börjar med ”Pappa, kan jag få Skipper och Ishani?”. Han har Dusty och El Chupacabra och har bestämt sig för att han ska ha allihop. Så Skipper och Ishani är på tur. Och sedan Ripslinger. Minst.

SavedPicture-20131116142021.jpg

Och sedan är det alla Youtube-video med olika varianter av chokladägg med innehåll och olika paket med Play-dough och tillbehör. Cookie Monster. Korta klipp med olika fantasifulla Cup Cakes, Cake Pops och tårtor.

Det är jättekul att se hur han utvecklas och hur snabbt språket kommer. Och det är fascinerande att lyssna på honom när han pratar. Han vet vem som kan vilket språk och växlar automatiskt mellan olika personer. Jag blir alltid lite extra stolt när jag hör hur bra han är på svenska. Fastän han bara talar malaysiska hemma. Än har jag inte hört honom prata engelska med någon, men med tanke på hur många timmar han har spenderat med Youtube och dess engelskspråkiga klipp kommer jag inte bli alltför överraskad om det visar sig att han kommunicerar lika lätt även på engelska.

Ja, något sånt skulle det nog bli 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.